Sònia Pareja Borrell

Sònia Pareja Borrell

Coaching

Vaig començar a treballar de molt joveneta a la botiga de queviures que, encara hores d’ara, regenten els meus pares. Això em va ajudar que ja amb tretze o catorze anys hagués adquirit l’hàbit de treballar i començava a comprendre que els calers no surten del no res. Quan vaig tenir edat d’anar a la Universitat i amb l’esperança de sortir del meu petit poble i anar a viure a la gran ciutat que em semblava Girona, vaig trobar una feina de llibretera que em va ajudar a cobrir les despeses derivades d’una persona adulta. Però jo, que sempre m’he considerat una persona inquieta i inconformista, vaig voler descobrir altres mons i així és com vaig pujar un esglaó més a la meva vida amb els llibres convertint-me en assessora comercial de llibreries. Segurament et ressona l’afirmació “tot passa per alguna raó”, oi? Doncs amb la distància, veig que la oportunitat de fer de comercial per a mi va ser l’inici del meu creixement personal. Estant d’assessora vaig haver de superar totes les meves pors: pors tant profundes com la de no poder aguantar una mirada i tant inútils com la incapacitat de portar un cotxe. La meva vida havia estat una desfilada de pors i jo no havia sigut mai capaç de trencar amb elles, fins que vaig decidir que, per seguir avançant, calia armar-me d’escut i espasa i començar a caminar. Al anar desterrant pors i sentir que podia avançar per la vida, vaig començar a entendre una mica més què era allò que alguns anomenaven potencial.

Sovint, les persones, no som conscients de tot el potencial que tenim dins nostre i això ens crea incerteses, desmotivació, incapacitat i desgana a l’hora de lluitar pels nostres propòsits, ja sigui perquè no ens veiem capaços de fer el que ens proposem o perquè ens deixem guanyar per les pors i la comoditat. Perquè, no ens enganyem, fer canvis requereix un esforç i massa freqüentment, per desgràcia, té més pes aquest esforç que la recompensa d’aconseguir allò que desitgem.

La feina de Coach és, precisament, donar eines i estratègies a les persones que estiguin compromeses a lluitar pel seu objectiu. A Impulsar-les a fer allò que realment volen fer. A ser el seu punt de suport quan els hi defalleixin les forces i a ser l’energia que els empodera quan només pensin en rendir-se.
Perquè, amb una bona estratègia, la motivació adequada i amb una actitud d’èxit, tothom pot aconseguir el seu propòsit!

➢ Experta en coaching personal i coaching per a PIMES. Programa certificat per ASESCO (Asociación Española de Coaching) i ICF (International Coach Federation).
➢ Licenced Practitioner en PNL. Curs certificat internacionalment per The Society of NLPTM i el Dr. Richard Bandler©
➢ Instructora de Firewalking i tècniques d’alt impacte. Certificada internacionalment per Firewalking institute of research and education, de Dallas.

Assum Guardiola Pujol

Assum Guardiola Pujol

Escriptura creativa

Primer va ser la lectura. Em veig una tarda de diumenge menjant blat de moro torrat i acabant de llegir una història d’aventures. Acabo el llibre i vull que la història continuï. I així em va passar amb tots els llibres que vaig llegir durant la meva infantesa. Em costava separar-me dels personatges i els trobava a faltar.

Em vaig fer gran a ritme de lectures, de viatges d’herois i anti-herois, de clàssics i d’arguments universals. Vaig estudiar filologia i vaig triar totes les assignatures de literatura. Vaig aprendre autors i moviments literaris. Però no en tenia prou. Em vaig fer llibretera i se’m va obrir fins a l’infinit el ventall d’autors i d’obres. La millor sensació: obrir els paquets de les novetats com si fos el dia de reis. El pitjor: saber que ni amb set vides podré llegir tot el que m’agradaria.

Després va venir el viatge. No vaig llegir res durant cinc mesos. Em vaig dedicar a viure i a sentir. Tren, estepa, olors, colors del mar, fang i riu. Vaig conèixer llocs remots i diferents i altres llocs llunyans però molt semblants als que jo ja coneixia.

I, per últim, l’escriptura se’m va revelar. Escriu, m’havia dit una amiga uns anys abans. Dit i fet. Em vaig apuntar a una escola d’escriptura i vaig descobrir que amb mètode, un xic de tècnica i, sobretot, amb ganes d’explicar històries, podia escriure. Escric, sí. El que em surt de dins. I continuo llegint. I no sabria dir què m’agrada més. Per això he fet de les dues grans il·lusions de la meva vida la meva feina.

Co-fundadora de Factoria de LLetres. Escriptura creativa i Serveis literaris.

Llicenciada en Filologia catalana a la UdG.

Formada en literatura al Centre Cultural La Mercè de Girona.

Formada en Escriptura Creativa a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, on he cursat Narrativa, Novel·la I, Novel·la II, Narrar el viaje i Autoficció.

Eva Algans Rodríguez

Eva Algans Rodríguez

Creativitat i Treball corporal

Als anys 90 em va tocar decidir què estudiar. La gent que m’envoltava em deia: apunta’t a una carrera tècnica i així tindràs un futur! A mi em motivava l’arquitectura així que, dit i fet. Vaig aprendre a gestionar projectes, a treballar de manera autònoma i en equip, a valorar la importància dels materials i a meravellar-me davant l’estructura d’alguns edificis i la composició dels objectes.

I una dècada i mitja més tard, vaig descobrir el cos i em vaig apuntar a dansa. Mai és tard per fer el que ens agrada! Jo intuïa, però, que encara hi havia una part de mi per explorar, una part que em connectava amb la mirada infantil de veure les coses com si fos la primera vegada.

Per això vaig deixar la feina i vaig emprendre un viatge. Tenia la convicció que veure i viure nous espais i entendre altres cultures seria beneficiós pel meu cos i per la meva ment. Em motivava veure els espais on la gent vivia i desenvolupava la seva vida quotidiana. En aquell viatge vaig descobrir que la meva casa era la meva motxilla i que l’havia de buidar d’objectes antics per a poder-la omplir, quan tornés, d’experiències noves.

Així va néixer Factoria Inspira, primer, i Factoria Respira, després. La creativitat aplicada, per una banda, i el cos lligat amb la ment, per l’altra. Per què dos projectes? Perquè m’il·lusionen i m’apassionen per igual aquestes dues parts de mi.

Postgrau en psicologia de la Creativitat per la UAB
Arquitecta tècnica. Dissenyadora gràfica i web a Factoria Inspira
Instructora de Chi kung a Factoria Respira
Diplomada en Focusing i Membre de l’Associació Espanyola de Focusing (AEF)  www.focusing.es. Trainer in training del International Focusing Institute (IFI) www.focusing.org